מתכון אורז סיני מוקפץ עם סויה וירקות

מרכיבים:
- 2 כוסות אורז לבן מבושל (מומלץ לקרר אותו לפני הבישול המוקפץ).
- 2 כפות שמן (שמן קנולה, שמן בוטנים או שמן סויה).
- 1 בצל קטן, חתוך לקוביות.
- 1 גזר, חתוך לקוביות קטנות או לגפרורים.
- 1/2 כוס אפונה קפואה או/ו תירס.
- 2 ביצים טרופות.
- 2 כפות רוטב סויה.
- 1 כף מירין (או 1 כף דבש).
- 1 כפית סוכר (לא חובה, לפי הטעם).
- 1 כף שמן שומשום (לא חובה, לפי הטעם).
- 1 בצל ירוק, קצוץ (לקישוט).
אופן ההכנה:
- הכנת הירקות:
- חממו את השמן במחבת גדולה או בווק על אש בינונית-גבוהה.
- הוסיפו את הבצל וטגנו עד שהוא הופך שקוף.
- הוסיפו את הגזר, והאפונה או התירס. הקפיצו במשך 3-4 דקות עד שהירקות מתרככים קלות.
- הוספת הביצים:
- דחפו את הירקות לצד המחבת, שיפכו את הביצים הטרופות למרכז, וערבבו אותן במהירות עד שהן מתבשלות והופכות לחתיכות קטנות. מעין מקושקשת.
- הוספת האורז:
- הוסיפו את האורז המבושל והמקורר למחבת.
- ערבבו הכל היטב כדי שהאורז יתפזר בצורה אחידה עם הירקות והביצים.
- תיבול:
- הוסיפו את רוטב הסויה, המירין, ושמן השומשום (אם משתמשים).
- הוסיפו את הסוכר אם אתה רוצה טעם מתקתק יותר, וערבב היטב כדי שכל הטעמים יספגו באורז.
- הקפיצו את התערובת עוד 2-3 דקות עד שהיא חמה ומעורבבת היטב.
- הגשה:
- העבירו לצלחת הגשה, וקשט בבצל ירוק קצוץ ובשומשום קלוי אם רוצים.