0
    0
    העגלה שלכם
    העגלה שלך ריקהחזרה לחנות

        אורז סיני מוקפץ

        מתכון אורז סיני מוקפץ עם סויה וירקות

        אורז סיני מוקפץ
        אורז סיני מוקפץ

        מרכיבים:

        • 2 כוסות אורז לבן מבושל (מומלץ לקרר אותו לפני הבישול המוקפץ).
        • 2 כפות שמן (שמן קנולה, שמן בוטנים או שמן סויה).
        • 1 בצל קטן, חתוך לקוביות.
        • 1 גזר, חתוך לקוביות קטנות או לגפרורים.
        • 1/2 כוס אפונה קפואה או/ו תירס.
        • 2 ביצים טרופות.
        • 2 כפות רוטב סויה.
        • 1 כף מירין (או 1 כף דבש).
        • 1 כפית סוכר (לא חובה, לפי הטעם).
        • 1 כף שמן שומשום (לא חובה, לפי הטעם).
        • 1 בצל ירוק, קצוץ (לקישוט).

        אופן ההכנה:

        1. הכנת הירקות:
          • חממו את השמן במחבת גדולה או בווק על אש בינונית-גבוהה.
          • הוסיפו את הבצל וטגנו עד שהוא הופך שקוף.
          • הוסיפו את הגזר, והאפונה או התירס. הקפיצו במשך 3-4 דקות עד שהירקות מתרככים קלות.
        2. הוספת הביצים:
          • דחפו את הירקות לצד המחבת, שיפכו את הביצים הטרופות למרכז, וערבבו אותן במהירות עד שהן מתבשלות והופכות לחתיכות קטנות. מעין מקושקשת.
        3. הוספת האורז:
          • הוסיפו את האורז המבושל והמקורר למחבת.
          • ערבבו הכל היטב כדי שהאורז יתפזר בצורה אחידה עם הירקות והביצים.
        4. תיבול:
          • הוסיפו את רוטב הסויה, המירין, ושמן השומשום (אם משתמשים).
          • הוסיפו את הסוכר אם אתה רוצה טעם מתקתק יותר, וערבב היטב כדי שכל הטעמים יספגו באורז.
          • הקפיצו את התערובת עוד 2-3 דקות עד שהיא חמה ומעורבבת היטב.
        5. הגשה:
          • העבירו לצלחת הגשה, וקשט בבצל ירוק קצוץ ובשומשום קלוי אם רוצים.

         

        cookandshoot.co.il logo

        צרו איתנו קשר

        עקבו אחרינו ברשתות החברתיות