מרק לחשו – מרק סולת מרוקאי

מצרכים:
- הרבה שום מגורד וכתוש (כמה הרבה? בין 5 ל-10 שיני שום)
- חצי צרור כוסברה קצוץ דק
- רבע כוס שמן
- 1 כף אבקת מרק עוף פרווה
- 1 כפית כורכום
- חצי כף מלח
- פלפל שחור
- מים פושרים
- 1 וחצי כוס סולת
אופן הכנה:
- בסיר שמים את השמן ושיני השום הכתושים ומטגנים ממש כדקה שתיים על אש נמוכה (לא לשרוף ולהיות ליד זה)
- נוסיף לסיר את כל שאר המרכיבים. ללא הסולת!
- מומלץ לשים את התבלינים בכוס ולשים מים חמים כדי שיימסו ואז להכניס לסיר.
- נוסיף את המים כחצי גובה מהסיר
- בעזרת מטרפה או מזלג נערבב את התכולה של הסיר.
- נוסיף את הסולת ונמשיך לערבב
- נבשל כמה דקות עד שהמרק מסמיך מעט, נטעם ונתקן תיבול אם יש צורך
- בתיאבון