מרק כתום – מרק עדשים כתומות מפתיע

- 500 גרם עדשים כתומות מושרות במים חמים למשך כרבע שעה
- 3 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות בינוניות
- 1בטטה מקולפת ולתוכה לקוביות
- 2 קישואים קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות גדולות
- 5 שיני שום קלופים
- 2 גדר קלופים וחתוכים לקוביות
- סלרי וכוסברה קצוצים היטב בצד
תבלינים:
- כפית שום גבישי
- חצי כף כורכום
- חצי כפית פלפל שחור
- כף מלח
- כפית אבקת מרק פרווה
- לא חובה – מעט מאד צילי חריף גרוס
אופן הכנה:
- שמים בצד קערה עם מים חמים ואליה יוצקים את העדשים הכתומות שיושרו עד שצריך.
- בסיר מחממים שמן, מוסיפים בצל לבן קלוף עם קורט מלח, מערבבים ומטגנים כ-7 דקות על חום בינוני עד שהבצל חום בהיר מאד
- מוסיפים חתיכות בטטה (ריבועים), גזרים קטנים (ריבועים) ומערבבים היטב בחום בינוני
- לאחר כ-7-10 דקות להוסיף שיני שום ולערבב – להוריד לחום נמוך כדי לא לשרוף את השום.
- לאחר כ5 דקות להוסיף, את הקישואים, תפוחי אדמה, חום בינוני ומערבבים.
- לאחר כ10 דקות להוסיף את העדשים הכתומות המסוננות
- שמים את התבלינים בקערית וממלאים אותה במים חמים עד שכל התבלינים נמסו.
- מוסיפים את המים החמים המעורבבים בתבלינים לסיר עד כיסוי של הכל במים וטיפה יותר.
- מחממים עד רתיחה, כשמגיעים לרתיחה שמים בחום נמוך ומבשלים כשעה
- מידי פעם לערבב כדי שהתפוחי אדמה לא יידבקו לתחתית הסיר
- בעזרת מוט בלנדר לטחון עד מרקם רצוי (אני אוהבת 90 אחוז מרקם חלק)
- להחזיר לחימום של 7 דקות אחרונות שבהם להוסיף – סלרי וכוסברה קצוצים – לא חובה – אך מומלץ