0
    0
    העגלה שלכם
    העגלה שלך ריקהחזרה לחנות

        מרק כתום מפתיע

        מרק כתום – מרק עדשים כתומות מפתיע

        מרק עדשים כתומות
        מרק עדשים כתומות
        •  500 גרם עדשים כתומות מושרות במים חמים למשך כרבע שעה
        • 3 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות בינוניות
        • 1בטטה מקולפת ולתוכה לקוביות
        • 2 קישואים קלופים וחתוכים לקוביות
        • 2 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות גדולות
        • 5 שיני שום קלופים
        • 2 גדר קלופים וחתוכים לקוביות
        • סלרי וכוסברה קצוצים היטב בצד

        תבלינים:

        • כפית שום גבישי
        • חצי כף כורכום
        • חצי כפית פלפל שחור
        • כף מלח
        • כפית אבקת מרק פרווה
        • לא חובה – מעט מאד צילי חריף גרוס

        אופן הכנה:

        1. שמים בצד קערה עם מים חמים ואליה יוצקים את העדשים הכתומות שיושרו עד שצריך.
        2. בסיר מחממים שמן, מוסיפים בצל לבן קלוף עם קורט מלח, מערבבים ומטגנים כ-7 דקות על חום בינוני עד שהבצל חום בהיר מאד
        3. מוסיפים חתיכות בטטה (ריבועים), גזרים קטנים (ריבועים) ומערבבים היטב בחום בינוני
        4. לאחר כ-7-10 דקות להוסיף שיני שום ולערבב – להוריד לחום נמוך כדי לא לשרוף את השום.
        5. לאחר כ5 דקות להוסיף, את הקישואים, תפוחי אדמה, חום בינוני ומערבבים.
        6. לאחר כ10 דקות להוסיף את העדשים הכתומות המסוננות
        7. שמים את התבלינים בקערית וממלאים אותה במים חמים עד שכל התבלינים נמסו.
        8. מוסיפים את המים החמים המעורבבים בתבלינים לסיר עד כיסוי של הכל במים וטיפה יותר.
        9. מחממים עד רתיחה, כשמגיעים לרתיחה שמים בחום נמוך ומבשלים כשעה
        10. מידי פעם לערבב כדי שהתפוחי אדמה לא יידבקו לתחתית הסיר
        11. בעזרת מוט בלנדר לטחון עד מרקם רצוי (אני אוהבת 90 אחוז מרקם חלק)
        12. להחזיר לחימום של 7 דקות אחרונות שבהם להוסיף – סלרי וכוסברה קצוצים – לא חובה – אך מומלץ
        cookandshoot.co.il logo

        צרו איתנו קשר

        עקבו אחרינו ברשתות החברתיות