מתכון בצק פיצה בסיסי (מתחילים)
מצרכים:
- 2 ורבע כפיות שמרים יבשים פעילים
- 1 וחצי כוסות מים חמים פושרים (45°C)
- 3 וחצי כוסות קמח לכל מטרה
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפיות מלח
- 1 כפית סוכר
הוראות:
- ממיסים את השמרים והסוכר במים החמימים ומניחים לתפיחה למשך 10 דקות.
- מערבבים קמח ומלח בקערה גדולה. יוצרים גומה במרכז ושופכים פנימה את תערובת השמרים והשמן.
- לשים את הבצק עד שהוא חלק וגמיש, כ-10 דקות. אם הבצק דביק, מוסיפים מעט קמח.
- מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים לו לתפוח במקום חמים עד שהוא מכפיל את נפחו, כ-1 עד 1 וחצי שעות.
- מחלקים את הבצק לשניים, מרדדים לעובי הרצוי ומניחים על תבנית אפייה משומנת.
- מוסיפים את התוספות הרצויות ואופים בתנור שחומם מראש ל-220°C למשך 15-20 דקות.