מתכון בצק פיצה ללא גלוטן
מצרכים:
- 2 וחצי כוסות קמח ללא גלוטן
- 2 ורבע כפיות שמרים יבשים פעילים
- 1 כוס מים חמים (45°C)
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית מלח
- 1 כפית אבקת קסנטן (קסנטאן גם בחנויות התבלינים)
הוראות:
- ממיסים את השמרים והסוכר במים החמים ומניחים לתפיחה למשך 5 דקות.
- מערבבים קמח ללא גלוטן, מלח ואבקת קסנטן בקערה גדולה.
- יוצרים גומה במרכז ושופכים פנימה את תערובת השמרים והשמן.
- לשים את הבצק עד שהוא חלק, כ-5 דקות. אם הבצק דביק, מוסיפים מעט קמח.
- מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות ומכסים במגבת לחה. מניחים לתפוח במקום חמים למשך 30 דקות.
- מרדדים לעובי הרצוי ומניחים על תבנית אפייה משומנת.
- מוסיפים את התוספות הרצויות ואופים בתנור שחומם מראש ל-220°C למשך 12-15 דקות.