מתכון בצק פיצה מחמצת (מתקדמים)
מצרכים:
- 1 כוס מחמצת פעילה
- 1 כוס מים פושרים
- 2 וחצי כוסות קמח לחם
- 1 כף שמן זית
- 2 כפיות מלח
הוראות:
- מערבבים את המחמצת עם המים בקערה גדולה עד שהמחמצת נמסה.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שנוצר בצק רך.
- מוסיפים שמן זית ומלח ולשים את הבצק עד שהוא חלק וגמיש, כ-10 דקות.
- מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומניחים לו לתפוח במקום קריר (לא במקרר) למשך 8-12 שעות.
- מחלקים את הבצק לשניים, מרדדים לעובי הרצוי ומניחים על תבנית אפייה משומנת.
- מוסיפים את התוספות הרצויות ואופים בתנור שחומם מראש ל-250°C למשך 10-12 דקות.