0
    0
    העגלה שלכם
    העגלה שלך ריקהחזרה לחנות

        מתכון ללזניה מנצחת לשבועות (כשר חלבי)

        לזניה: המנה האיטלקית המושלמת

        מבוא

        לזניה היא אחת המנות האיטלקיות האהובות והפופולריות בעולם. שכבות של פסטה רחבה ממולאות ברוטב עשיר, גבינות נמסות ובשר טחון, כל אלו יוצרים מנה טעימה ומשביעה שמקורה באיטליה. במאמר זה נעמיק במקורותיה של הלזניה, נבחן את רכיביה הבסיסיים, ונציע מתכון קלאסי וגרסה צמחונית.

        ההיסטוריה של הלזניה

        הלזניה, כמו רבות מהמנות האיטלקיות המסורתיות, נולדה באיטליה והפכה לפופולרית ברחבי העולם. מקור המנה במטבח האטרוסקי, שם השתמשו בשכבות של בצק ואפוה עם רוטב. עם הזמן, הרומאים אימצו את המנה והעניקו לה את השם "לזניה". הלזניה המודרנית כפי שאנו מכירים אותה כיום כוללת שכבות של פסטה רחבה, רוטב עגבניות, גבינה ובשר, אך בגרסאות שונות ניתן למצוא גם ירקות ואפילו פירות ים.

        רכיבי הלזניה הבסיסיים

        פסטה

        המרכיב העיקרי בלזניה הוא כמובן הפסטה. הפסטה ללזניה מגיעה בצורת רצועות רחבות ושטוחות, המונחות בשכבות בתבנית אפייה. הפסטה יכולה להיות מבושלת מראש או להיות מוכנה לשימוש ללא בישול, תלוי בסוג הפסטה ובמתכון.

        רוטב

        הרוטב הקלאסי ללזניה הוא רוטב עגבניות עשיר, המכונה גם רוטב בולונז, הכולל עגבניות, בצל, גזר, סלרי, בשר טחון, ויין אדום. ניתן להעשיר את הרוטב בעשבי תיבול כמו בזיליקום ואורגנו. בנוסף, ניתן להוסיף רוטב בשמל, רוטב לבן שמכינים מקמח, חמאה וחלב, המוסיף קרמיות למנה.

        גבינות

        גבינה היא מרכיב חשוב בלזניה. השימוש בגבינות כמו ריקוטה, מוצרלה ופרמזן מעניק למנה טעם עשיר ומרקם נמס. השכבת הגבינה מתווספת בין שכבות הפסטה והרוטב, ובדרך כלל מכסים את הלזניה בשכבה נדיבה של גבינה מגוררת.

        בשר

        במתכון הקלאסי של לזניה משתמשים בבשר טחון. ניתן להשתמש בבשר בקר. הבשר מטוגן יחד עם הירקות ומהווה את אחד השכבות המרכזיות של המנה. לגרסאות צמחוניות או טבעוניות ניתן להשתמש בתחליפי בשר או בירקות קצוצים.

         

        מתכון ללזניה מנצחת לשבועות (כשר חלבי)

        רוטב ללזניה

        • 3 בצלים לבנים קצוצים דק
        • 2-3 קופסאות עגבניות חתוכות דק/מרוסקות
        • 2 כפות רסק עגבניות – לא חובה
        • מעט תבלין אורגנו
        • פפריקה אדומה מתוקה
        • פלפל שחוק
        • מלח

        לטגן את הבצלים ולהוסיף את שאר המצרכים של הרוטב. לבשל היטב בסיר מכוסה. בסיום לשים בצד עד לקירור הרוטב ולחלק ל-3.

        תערובת ללזניה

        • 2 קופסאות קוטג'
        • 2 שמנת חמוצה
        • 2 ביצים
        • פלפל שחור ומלח

        לערבב את כל המצרכים של התערובת ולחלק ל-3

        יש להכין לידכם לפני ההרכבה של הלזניה:

        • 500 גרם פירורי גבינה צהובה (או לגרד אותה בעצמכם)
        • עלי לזניה – פסטה לזניה
        • קערת מים חמים

        בתבנית גדולה יש לסדר בסדר הבא:

        1. שכבה ראשונה, דפי לזניה שהוטבלו מעט במים חמים, עליהם נשים תערובת עגבניות ועל תערובת העגבניות נוסיף מתערובת הקוטג' ולאחר מכן – תערובת גבינה צהובה מגורדת
        2. שכבה שנייה, דפי לזניה שהוטבלו מעט במים חמים, עליהם נשים תערובת עגבניות ועל תערובת העגבניות נוסיף מתערובת הקוטג' ולאחר מכן – תערובת גבינה צהובה מגורדת
        3. שכבה שלישית, דפי לזניה שהוטבלו מעט במים חמים, עליהם נשים תערובת עגבניות ועל תערובת העגבניות נוסיף מתערובת הקוטג' ולאחר מכן – תערובת גבינה צהובה מגורדת

        את התבנית להכניס לתנור שחומם מראש ל-170 או 180 מעלות למשך כ45 דקות (טורבו)

         

        לזניה
        לזניה
        cookandshoot.co.il logo

        צרו איתנו קשר

        עקבו אחרינו ברשתות החברתיות