מצרכים:
- 1 כוס קמח
- 1 כפית סוכר
- 1/4 כפית מלח
- 2 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 1/4 כוסות חלב
- 2 כפות חמאה מומסת
הוראות:
- בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, הסוכר והמלח.
- בקערה נפרדת, מקציפים את הביצים במטרפה עם תמצית הווניל.
- מוסיפים את הביצים המוקצפות לתערובת היבשה ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
- מוסיפים את החלב וממשיכים לערבב עד שהתערובת חלקה.
- ממיסים את החמאה בסיר קטן על להבה נמוכה ומוסיפים אותה לתערובת הקרפים. מערבבים עד שהתערובת אחידה.
- מחממים מחבת נונסטיק – שעליה לא נדבק דבר (כמו מחבת טפלון) על להבה בינונית.
- נשמן את המחבת בקמצוץ שמן.
- יוצקים כף קטנה של תערובת הקרפ למחבת החמה ומשטחים אותה היטב כך שהקרפ יהיה דק ואחיד.
- מבשלים את הקרפים עד שהם מתייצבים בצדדים ומתייצבים גם באמצע הקרפ. זה יקח כ-2-3 דקות מכל צד.
- לוקחים את הקרפ מהמחבת ומניחים אותם על צלחת או צלחות קרות. מומלץ להניח ניילון אפייה בין שכבות הקרפ כדי שלא ידבקו.
- עכשיו אתם מסודרים להוסיף את מילויי הקרפ לבחירתכם, כמו קרם נוטלה, ריבה, או אפשר גם לשים פירות וקצת סוכר מתוק.