מתכון מרק אפונה

מרכיבים:
- 1 קילו אפונה מפוצלת מיובשת (אפונה שבורה ל-2)
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קטן, חתוך לקוביות
- 1 גבעול סלרי, חתוך לקוביות
- 1 כוס גזר חתוך לקוביות
- 2-4 שיני שום, קצוצות
- 1 כפית טימין מיובש
- 6 כוסות מרק ירקות או עוף
- 1 עלה דפנה
- מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
- שוטפים את האפונה המפוצלת ומסירים כל פסולת.
- בסיר גדול מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל, הסלרי והגזר ומבשלים כ-5 דקות עד לריכוך.
- מוסיפים שום, טימין ומערבבים עוד דקה.
- יוצקים את המרק, מוסיפים את האפונה ועלה הדפנה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לרתיחה, מכסים ומבשלים כ-1.5 שעות עד שהאפונה רכה.
- מסירים את עלה הדפנה ומתבלים במלח ופלפל. מגישים חם.
- מומלץ להוסיף קרוטונים!