מתכון עוגת שוקולד קלה ומהירה (מתחילים)
מצרכים:
- ¾ 1 כוסות קמח לכל מטרה
- 2 כוסות סוכר
- ¾ כוס קקאו לא ממותק
- 1 וחצי כפיות אבקת אפייה
- 1 וחצי כפיות סודה לשתייה
- 1 כפית מלח
- 2 ביצים גדולות
- 1 כוס חלב
- חצי כוס שמן צמחי
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1 כוס מים רותחים
הוראות:
- מחממים תנור ל-175 מעלות צלזיוס ומשמנים תבנית אפייה עגולה בגודל 23 ס"מ.
- בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, הסוכר, הקקאו, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
- מוסיפים את הביצים, החלב, השמן ותמצית הווניל, ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה.
- מוסיפים את המים הרותחים באיטיות ומערבבים עד שהבלילה הופכת דלילה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית האפייה ומשטחים אותה בעדינות.
- אופים 30-35 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי.
- מקררים את העוגה בתבנית למשך 10 דקות, ואז מעבירים לרשת קירור להשלמת הקירור.