עוגת דבש לראש השנה
מצרכים:
- 1 כוס תה כהה רותח +תמר שהושרה בתוך התה (מ-2 תיונים)
- 4 ביצים large
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- 1 כוס דבש
- 2 וחצי כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 כפית קינמון
- דבש לזילוף על העוגה אחרי שהעוגה מוכנה
- שקדים פרוסים לעיטור – מומלץ – לא חובה
אופן הכנה:
- נחמם מראש את התנור ל-170 מעלות.
- נכין תה מ-2 תיונים ונכניס לתוכו תמר ללא גלעין
- נקציף ביצים עם סוכר, נוסיף שמן, דבש ויבשים.
- בזהירות נוציא את התמר מהתה
- נמזוג את התה לבלילה, נערבב ונכניס לתנור החם.
- נאפה 40 דקות עד שהקיסם יוצא יבש והעוגה קפיצית למגע.
- בסיום האפייה כשהעוגה עוד חמה, ליצוק דבש על העוגה.
- אפשר לקשט ולהוסיף שקדים פרוסים על העוגה כ-10 דקות לפני סיום האפייה