מתכון עוגיות שוקולד צ'יפס מושחתות (רמת מתקדמים)
מצרכים:
- ¾ 2 כוסות קמח לכל מטרה
- 1 כף קורנפלור
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1 כוס חמאה חומה ומקוררת – חמאה חומה (אגוזית)
- ¾ כוס סוכר חום כהה
- ½ כוס סוכר לבן
- 1 כפית מלח
- 2 כפיות תמצית וניל
- 2 ביצים
- 2 כוסות שוקולד צ'יפס מריר
- 1 כוס חתיכות שוקולד חלב
הוראות:
- מחממים תנור ל-175 מעלות צלזיוס.
- בקערה קטנה, מערבבים את הקמח, הקורנפלור והסודה לשתייה.
- בקערה גדולה, מקציפים את החמאה החומה והסוכרים עד לקבלת תערובת קרמית.
- מוסיפים את המלח, תמצית הווניל והביצים, ומערבבים היטב.
- מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים עד שהכל מתאחד.
- מקפלים פנימה את השוקולד צ'יפס וחתיכות השוקולד חלב.
- מכדררים את הבצק לכדורים גדולים ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- אופים 14-16 דקות עד שהעוגיות זהובות קלות בקצוות אך עדיין רכות במרכז.