מתכון פסטה בולונז – כי גם הקטנטנים יודעים מה טוב!
כשאומרים "פסטה בולונז," מתכוונים לארוחה מנצחת שתגרום לילדים שלכם לבקש מנה נוספת, ואולי גם לקפוץ מרוב התלהבות!
בולונז זה לא רק בשר ורוטב עגבניות – זה קסם בסיר שכולו אהבה. תארו לעצמכם שילדים ניגשים לצלחת כאילו מדובר בשלל אוצרות ים, וכל ביס משאיר אותם עם חיוך.
המנה משביעה (ואפילו אמא תוכל לשבת בשקט כשהיא רואה את הצלחת מתרוקנת), והטעמים? וואו! יש כאן הרמוניה מופלאה של בשר טחון, עגבניות עסיסיות, תבלינים עדינים וריח משגע שמתפשט בבית. הפסטה רכה בדיוק במידה הנכונה, ורוטב הבולונז עוטף אותה כמו חיבוק חם.
אז אם אתם מחפשים דרך לשלב ירקות, חלבון ופחמימות בצורה שיגרום להם לרוץ לשולחן – זה המתכון בשבילכם. רק שימו לב – המנה הזו עלולה להפוך ללהיט הבית!
פסטה בולונז
מצרכים:
לרוטב:
- 1 קילו בשר בקר טחון
- 3 בצלים לבנים בינוניים קצוצים לקוביות
- חצי כוס כפות שמן
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 2 כפיות אורגנו יבש
- 1 כפית פלפל שחור
- 2 כפות מלח
- 1 כפית שטוחה כורכום
- 2 כפיות סוכר
- 2 כפות שום כתוש
- 1 קילו בשר בקר טחון
- עלי בזיליקום קצוצים (אם זו מנה לילדים עדיף לא להוסיף. אחרת, מומלץ מאד)
- 500-600 גרם רסק עגבניות
- 4 כוסות מים רותחים
להכנת הפסטה:
- 1 קילו פסטה בצורת ביסלי מבושלת לפי הוראות יצרן על האריזה!
- מים
- 2 כפות שמן
- 1 כף דגושה של מלח גס
אופן ההכנה:
הכנת הפסטה:
- נתחיל להכין את הפסטה.
- נחמם סיר עם מים חמים, מלח ושמן.
- כשהסיר רותח נוסיף את הפסטה ונבשל זמן בדיוק כמו שכתוב על האריזה או דקה פחות.
- את הפסטה המוכנה נשים בתוך מסננת ונשטוף את הפסטה מעט כדי לצנן אותה
- נשים בצד ונעבור לרוטב
הכנת הרוטב:
- נטגן את הבצל עם השמן עד להשחמה.
- נוסיף את השום והתבלינים ושוב נערבב כ-30 שניות.
- נוסיף את הבשר ונטגן אותו עד שצבעו משתנה והופך למוכן.
- נוסיף את רסק העגבניות ונערבב למשחה אחידה.
- נוסיף את המים הרותחים, נערבב היטב ונביא לרתיחה.
- נוסיף את הפסטה המבושלת לתוך הסיר ונערבב היטב
- מוסיפים את הבזיליקום ומכבים את האש (שלב זה מתאים למנת מבוגרים. לרוב ילדים לא אוהבים עלי בזיליקום).
בתיאבון!